Ο όμιλος Caramondani γιόρτασε με το προσωπικό του 60 χρόνια επιτυχίες

Σε μια λαμπερή και εορταστική βραδιά, γεμάτη αναμνήσεις, συναίσθημα και συγκίνηση, ο όμιλος Caramondani γιόρτασε μαζί με το προσωπικό τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 18 Οκτωβρίου, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στη Λευκωσία, με καλεσμένους το προσωπικό του Ομίλου Caramondani, με σκοπό να τους ευχαριστήσει για τη μέχρι τώρα προσφορά τους.

Κατά τη διάρκεια της λαμπερής βραδιάς, το προσωπικό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει επετειακό βίντεο με πλούσιο υλικό, συλλεκτικής αξίας, σχετικά με την εξηντάχρονη πορεία της εταιρείας μέχρι σήμερα. Παράλληλα, βραβεύτηκαν περισσότεροι από 150 υπάλληλοι, που εργάζονται για τον όμιλο πάνω από 10 χρόνια, ως ένδειξη αναγνώρισης της αφοσίωσης και της προσφοράς τους. Η απονομή των βραβείων κορυφώθηκε, όταν η εταιρεία απένειμε τιμητικό δώρο στον κ. Γεράσιμο Καραμοντάνη για την συμβολή του στη γιγάντωση του ομίλου, αναγνωρίζοντάς τον ως ένα από τους πιο σημαντικούς εργοδότες της Κύπρου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Caramondani Bros, κος Κώστας Χαραλάμπους, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή της εταιρείας που πρωτοπόρησε σε πολλούς τομείς της μηχανολογίας, ξεκινώντας με την κατασκευή του πρώτου ηλιακού θερμοσίφωνα στην Κύπρο το 1961-62 και εισάγοντας στην ραγδαία αναπτυσσόμενη ξενοδοχιακή βιομηχανία της Αμμοχώστου τον κεντρικό κλιματισμό στις αρχές της δεκαετίας του 1960.  Ο κος Χαραλάμπους ευχαρίστησε το προσωπικό της εταιρείας, πολλοί από τους οποίους μετρούν δεκαετίες υπηρεσίας, για την αφοσίωση και τη στήριξη τους καθόλη την πορεία της εταιρείας.

Στη συγκινητική ομιλία της, η κα Ερήνα Καραμοντάνη, Deputy CEO του Ομίλου Caramondani, αναφέρθηκε στα σημεία - σταθμούς της εταιρείας και εξήρε την συμβολή του προσωπικού στην πορεία της. Σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε το 1959, όταν τα δύο αδέλφια Σταύρος και Γεράσιμος Καραμοντάνη, αποφάσισαν να δημιουργήσουν την Caramondani Bros, με όραμα την ανάπτυξη και την υλοποίηση καινοτόμων και πρωτοποριακών έργων, πάντα με γνώμονα την υψηλή ποιότητα. Σε δηλώσεις της ανάφερε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που το αποτέλεσμα αυτού του οράματος, κλείνει φέτος 60 χρόνια σταθερής και επιτυχημένης παρουσίας στα κυπριακά επιχειρηματικά δρώμενα αλλά και στο εξωτερικό. Σήμερα, ο Όμιλος Caramondani, συνεχίζει  να παράγει, να επενδύει, να αναπτύσσεται, να καινοτομεί και να υλοποιεί έργα που κάνουν όλους τους εργαζόμενους της περήφανους.»

Σε δικό του χαιρετισμό, ο κ. Σταύρος Καραμοντάνης, CEO του Ομίλου, ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια των 60 αυτών χρόνων, o Όμιλος έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου ως ένας σοβαρός συνεργάτης και αξιόπιστος εργοδότης.  Η πορεία του Ομίλου Caramondani, αποδεικνύει ότι η επιχειρηματικότητα στην Κύπρο, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο, ώστε να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους.»

Κλείνοντας την ομιλία του, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο όμιλος θα συνεχίσει να ανοίγει δρόμους επιτυχίας για πολλά χρόνια ακόμα, και ανάφερε πως: «Η εξηντάχρονη πορεία μας, οφείλεται κυρίως στη συνέπεια, στον επαγγελματισμό, στη σκληρή δουλειά και την απόλυτη αφοσίωση όλων των ανθρώπων που εργάζονται στον Όμιλο μας.»

Η εορταστική ατμόσφαιρα κορυφώθηκε σε χαρούμενο κλίμα σε μια βραδιά που θα μείνει σε όλους αξέχαστη.

Σχετικά με τον Όμιλο Καραμοντάνη: Ο Όμιλος Καραμοντάνη ιδρύθηκε στην Αμμόχωστο το 1959 και σήμερα αποτελείται από 14 εταιρείες που απασχολούν 400 εργαζόμενους. Ο Όμιλος έχει παρουσία σε πέντε χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία, Κίνα και Μαρόκο) και δραστηριοποιείται στους εξής τομείς: ηλεκτρομηχανολογικά έργα, εγκαταστάσεις ψυκτικών θαλάμων και δημόσιας υγείας, μεταλλικές κατασκευές, εμπόριο ηλεκτρολογικών υλικών, υδραυλικών ειδών, ψυκτικών αερίων, προμήθεια και εγκατάσταση αυτόματων σημείων πρόσβασης, προμήθεια και εγκατάσταση κολυμβητικών δεξαμενών. επιδιόρθωση, στίλβωση και ενοικίαση εμπορευματοκιβωτίων, ενοικίαση χημικών τουαλετών. κατασκευή προκατασκευασμένων οικίσκων και γραφείων, κατασκευή και εγκατάσταση στρογγυλών και τετράγωνων αεραγωγών, σχεδιασμό και κατασκευή μονάδων αφαλάτωσης, ανάληψη συμβολαίων αφαλάτωσης τύπου ΒΟΟΤ, BOT & BOR, λειτουργία μαρίνων και χώρων στάθμευσης για αυτοκίνητα και σκάφη, σχεδιασμό και κατασκευή  πλωτών μαρίνων, και εξυπηρέτηση των υπεράκτιων ερευνητικών γεωτρήσεων για φυσικό αέριο.

//