Παρουσίαση της Caramondani Hellas στο Θερμουδραυλικο

Η«Caramondani Hellas» ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1999, είναι μέλος του ομίλου εταιρειών Καραμοντάνη Κύπρου και φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια συμμετοχής στα μεγάλα έργα στην Ελλάδα. Ικανοποιώντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις των σύγχρονων έργων για υλικά νέας τεχνολογίας, η εταιρεία αντιπροσωπεύει οίκους που κατέχουν ηγετική θέση στη διεθνή αγορά και παράγουν υλικά στήριξης (υψηλής ποιότητας, για όλες τις απαιτήσεις των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων), υλικά νέας τεχνολογίας για διάφορα δίκτυα (πυροπροστασίας, ύδρευσης, θέρμανσης, κλιματισμού, αποχέτευσης), δεξαμενές αποθήκευσης νερού, συστήματα αποστράγγισης ομβρίων και επεξεργασίας νερού και λυμάτων, καλύμματα φρεατίων, καθώς και συστήματα ελέγχου πρόσβασης. Η «Caramondani Hellas» συμμετέχει με τα προϊόντα της στην κατασκευή σημαντικών δημόσιων και ιδιωτικών έργων (αλλά και σε πολλές ιδιωτικές κατοικίες), έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι η εξασφάλιση της μακροχρόνιας ανάπτυξής της μέσω καινοτομιών, τεχνολογικής εξειδίκευσης και αυξανόμενης παραγωγικότητας, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Έργα

H «Caramondani Hellas» έχει μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων και σταθερή συμμετοχή σε πολυάριθμα κατασκευαστικά έργα. Η εταιρεία συμμετείχε με υλικά της σε πολιτιστικά κέντρα όπως είναι το διεθνούς αναγνώρισης Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», σε ξενοδοχεία όπως είναι το Four Seasons Astir Palace Hotel, σε έργα υποδομών όπως είναι ο αυτοκινητόδρομος Ε65 και τα περιφερειακά αεροδρόμια που ανακαινίζει η Fraport/Intracom, ενώ προσφέρει υλικά και συστήματα υψηλής ποιότητας σε βιομηχανίες, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα, χώρους εστίασης, ολυμπιακές και αθλητικές εγκαταστάσεις, κτίρια γραφείων και ιδιωτικές κατοικίες.

Υπηρεσίες

Οι μηχανικοί της «Caramondani Hellas» λειτουργούν συμβουλευτικά προς τους πελάτες, παρέχοντας ουσιαστικές λύσεις και τεχνικές πληροφορίες σε σχέση με τα υλικά, αλλά και με τον τρόπο εγκατάστασής τους. Επίσης, οι εξειδικευμένοι τεχνικοί συντήρησης προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διαθέτοντας πιστοποίηση από τους κατασκευαστές των μηχανημάτων, έτσι ώστε οι πελάτες να διασφαλίζουν ποιοτική τεχνική εργασία, στην οποία μπορούν να βασιστούν. Οι υπηρεσίες των συνεργείων της «Caramondani Hellas» παρέχονται τόσο με συμβόλαια συντήρησης, όσο και κατόπιν ζήτησης.

Προϊόντα

Η εταιρεία προσφέρει ολοκληρωμένα συστήματα για ηλεκτρομηχανολογικά δίκτυα κτιριακών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων και για έργα υποδομής (γέφυρες, σήραγγες κλπ.), καθώς και συστήματα αντισεισμικής προστασίας και πυρόσβεσης. Ειδικά στον τομέα της πυρόσβεσης προσφέρει συστήματα ενεργητικής πυροπροστασίας (wet & dry), δίκτυα καταιονητήρων (sprinkler, preaction, deluge, alarm valves, μειωτές πίεσης, ανιχνευτές ροής κ.ά.), αυλακωτούς συνδέσμους και λοιπά εξαρτήματα. Στο πεδίο της αποχέτευσης διαθέτει σωλήνες και εξαρτήματα από χυτοσίδηρο και πολυπροπυλένιο PP-HT, ηχομονωτικά σύστηματα αποχέτευσης από πολυπροπυλένιο, υλικά αποχέτευσης για κτιριακές εγκαταστάσεις (σιφόνια, σχαράκια, απορροές κ.ά.), αυλάκια απορροής και σχισμές για ντουσιέρες, αλλά και εντοιχιζόμενα καζανάκια, αυλάκια και σιφόνια από ανοξείδωτο χάλυβα για κουζίνες, βιομηχανίες και χώρους επεξεργασίας τροφίμων. Για την ύδρευση, τη θέρμανση και τον κλιματισμό διαθέτει σωλήνες και εξαρτήματα από πολυπροπυλένιο PPR, καθώς και συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, δροσισμού και γεωθερμίας. Στον τομέα της επεξεργασίας νερού και λυμάτων, η «Caramondani Hellas» διαθέτει: λιποσυλλέκτες, ελαιοδιαχωριστές, συστήματα βιολογικού καθαρισμού, μονάδες ανάκτησης βρόχινων νερών, μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού και υφάλμυρου νερού, δεξαμενές αποθήκευσης νερού από GRP, συστήματα αποστράγγισης ομβρίων, κανάλια και σχάρες αποστράγγισης, απορροές ομβρίων αλουμινίου για κτιριακές εφαρμογές, σωλήνες και συστήματα αποστράγγισης για γέφυρες, απορροές για γέφυρες από χυτοσίδηρο και γαλβανισμένο χάλυβα, συστήματα αποστράγγισης από σύνθετο ανακυκλωμένο πολυαιθυλένιο, σωλήνες και εξαρτήματα από GRP, καλύμματα φρεατίων από αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα και γαλβανισμένη λαμαρίνα κ.ά.

Ο όμιλος Caramondani

Ο όμιλος εταιρειών Καραμοντάνη είναι ένας πολυδιάστατος οργανισμός, ο οποίος εξελίχθηκε από την Caramondani Bros που ιδρύθηκε στην Αμμόχωστο Κύπρου το 1959. Στα 60 χρόνια από την ίδρυση της πρώτης εταιρείας του ομίλου, ο οργανισμός έχει αναπτυχθεί από ένα μικρό συνεταιρισμό σε ένα μεγάλο και δυναμικό όμιλο εταιρειών, που κατέχει πλέον ηγετικές θέσεις στους τομείς των δραστηριοτήτων του. Οι 16 εταιρείες του ομίλου απασχολούν πάνω από 350 άτομα και δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στο Μαρόκο και στην Κίνα. Ο όμιλος Καραμοντάνη έχει συμβάλει στην ανάπτυξη των υποδομών της Κύπρου επί 60 χρόνια, καθώς και στην ανοικοδόμηση και επέκταση της οικονομίας της μετά την τουρκική εισβολή του 1974, εξοπλίζοντας αποτελεσματικά ξενοδοχεία, νοσοκομεία, στάδια, σταθμούς επεξεργασίας λυμάτων, αρδευτικά δίκτυα, αντλιοστάσια, φράγματα, αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σταθμούς μεταγωγής HV, εργοστάσια τσιμέντου, το πρώτο εργοστάσιο αφαλάτωσης θαλασσινού νερού της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολλά άλλα έργα. Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει σε πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία, που με τη σειρά τους δικαιολογούν την υπόσχεση του ομίλου: “You can depend on it”. Η δυναμική ανάπτυξη του ομίλου βασίζεται στο πρωτοποριακό πνεύμα των ιδρυτών του, στις επενδύσεις στην ανάπτυξη, καθώς και σε μια εργασιακή φιλοσοφία που αποσκοπεί στην προώθηση των δεξιοτήτων του προσωπικού και στην ενθάρρυνση της προσωπικής συμβολής και δημιουργικότητας. Για περισσότερο από μισό αιώνα, η καινοτομία, η τεχνογνωσία, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας έχουν καθορίσει τον όμιλο Καραμοντάνη και τις αξίες του, ο οποίος ενισχύει την ηγετική παρουσία του και εξασφαλίζει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και κερδοφορία.

Τομείς δράσης ομίλου Caramondani

  • Ηλεκτρομηχανολογικά έργα.
  • Σχεδιασμός και κατασκευή μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού και υφάλμυρου νερού και μονάδων επεξεργασίας νερού.
  • Ανάληψη συμβολαίων αφαλάτωσης τύπου ΒΟΟΤ, ΒΟΤ & BOR.
  • Μεταλλικές κατασκευές.
  • Κατασκευή στρογγυλών και τετράγωνων αεραγωγών κλιματισμού.
  • Προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση κολυμβητικών δεξαμενών.
  • Εμπόριο υδραυλικών και ηλεκτρολογικών υλικών, εξοπλισμού ασφαλείας, οδικού εξοπλισμού, ψυκτικών αερίων.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση αυτοματισμών και συστημάτων ελέγχου πρόσβασης.
  • Επιδιόρθωση, στίλβωση και ενοικίαση εμπορευματοκιβωτίων.
  • Κατασκευή προκατασκευασμένων οικίσκων και γραφείων.
  • Ενοικίαση, διαχείριση και συντήρηση φορητών χημικών τουαλετών.
  • Κατασκευή και λειτουργία μαρίνων και χώρων στάθμευσης για σκάφη και αυτοκίνητα.
  • Υπηρεσίες εφοδιασμού και τεχνικής υποστήριξης για την υπεράκτια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Δες το άρθρο εδώ

//